sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Lue tämä ennen kisaa: Viimeinen voitelu by ratamestari/kilpailunjohtaja

Arvoisa kisakansa; te yllytykselle alttiit, itsesuojeluvaistottomat poutapäivän lapset,


23.10.2015 päivä laskee Liesjärvellä klo 17.52 ja nousee 24.10.2015 klo 8.25 vain odottaakseen laskevansa uudestaan klo 17.49, hämärän kestäessä 45 minuuttia. Tuohon saumaan teitä, hyvät kilpailijat ja itsensä rääkkääjät, on lähdössä noin yhdeksänkymmentä tiimiä, käsittäen yhteensä noin 155 ihmispoloa.


Jotta valitsemanne tehtävä, "mission", olisi mahdollista suorittaa hyväksytysti, lukekaa vielä seuraavat teesit ajatuksella:

* Lue kilpailuohjeet huolellisesti läpi ja toimi niiden mukaisesti.

* Lue erityisen huolellisesti oman sarjasi rastinmääritteet vielä pari päivää kisaa mahdollisten viime hetken lisäysten varalta ja huolehdi, että sinulla on niistä saatava informaatio myös mukanasi kilpailun aikana. Koska emme käytä huomiota herättäviä rastilippuja tai muuta sellaisia, sinun on osattava etsiä rastina käytetty pieni pala kreppiä/jesaria sekä siihen kiinnitetty heijastinnauhan pala (+koodi, yleensä muotoa: kirjain-numero, numero, esim. J73) juuri oikeasta paikasta. Rasti on siis usein kiinnitetty niin, että se on ns. normaalikatseilta suojassa.

* Toimikaa rasteilla huomaamattomasti ja näytelkää normaalia turistia, jos siellä on muita ihmisiä. Niin rastit pysyvät varmimmin paikoillaan.

* Jos vakavasti vaikuttaa siltä, että rasti on ilkivallan tai ajattelemattomuuden vuoksi revitty pois, ole ystävällinen ja ota välittömästi yhteyttä kilpailunjohtajaan (050-3633637/Tiuku).

* Muista ilmoittaa kilpailunjohtajalle tai kisatoimistoon, jos keskeytät.
* Muista ilmoittautua maalissa ja esittää koodilistasi.

* Joillakin alueilla saattaa olla meneillään hirvenmetsästys. Suosittelemme kirkasväristä vaatetusta. Jos jollakin metsätiellä näkyy metsästysporukkaa, lienee hyvä neuvotella hyvässä ja ystävällisessä hengessä alueelle menosta heidän kanssaan, tyyliin "Olemme tässä vähän lenkillä, olisiko tästä mahdollista kulkea?".

* Ollaan ystävällisiä ja otetaan toiset huomioon niin kisakeskuksessa kuin maastossakin. Sopu sijaa antaa ja silleen.

* Tule ajoissa paikalle. Kisatoimistossa ja vessoissa (2 kpl sisällä, 2 kpl ulkona) on taatusti ruuhkaa klo 18-21.
* Tottele parkkisetää tai -tätiä, jotta kaikki autot saadaan järkevästi kisakeskusalueelle ja jotta myös poistuminen on mahdollista.


Erityisohjeita pyöräilijöille:

* Joillakin alueilla pyöräilyä on rajoitettu:

Torronsuo: pyöräily on sallittu ainoastaan alueen teillä.
Liesjärven kansallispuisto: maastopyöräily on järjestyssäännön mukaan sallittu ainoastaan tarkoitukseen parhaiten soveltuvilla reiteillä: Kukkoharjuntie, Kanteluksentie, Kyynäränharju, Korteniementie, Katavalammintie). 
Kartta sallituista pyöräilyreiteistä: http://julkaisut.metsa.fi/assets/pdf/lp/Js/liesjarvi-js.pdf

Saaren kansanpuisto: Pyöräilyä ei ole erikseen kielletty.
Melkuttimen alue: Pyöräilyä ei ole erikseen kielletty.

* Pyörää saa kuitenkin taluttaa myös kielletyillä alueilla.
* Pyörää ei tarvitse viedä rastille saakka. Sen sijaan joukkueen kaikkien jäsenten on käytävä rastilla.
* Pyöräilijät voivat suorittaa uintirastin myös jalkaisin.

* Edellä mainittuja sääntöjä valvotaan muiden kilpailijoiden sekä alati valppaan ja tarkkasilmäisesti pensaan suojissa vaanivan kilpailunjohtajan toimesta.


Elämysrikasta kisaa kaikille!

Karhusolan Tiukunen
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti